Belterületi útfejlesztés Pálmonostorán - projektzárás

TOP-fejlesztések

Pálmonostora Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.3-21 BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE felhívásra „Belterületi útfejlesztés Pálmonostorán” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00017). A projekt keretében 146,60 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél az elavult útburkolatok felújítása volt.

A „Belterületi útfejlesztés Pálmonostorán” című pályázat keretében Pálmonostora Község Önkormányzatának (https://palmonostora.hu/) célja a településen élők életszínvonalának javítása céljából az elavult útburkolatok felújítása.

A fejlesztés keretében a Dózsa György utca szilárd burkolatának felújítása valósult meg 859 m, a Kossuth utcáé 300 m hosszon.

A teljes tervezési szakaszon meglévő vízelvezető árkok tisztítása történt meg.

A burkolatfelújítás során a Posta utcai csatlakozástól a végszelvényig kiszélesítésre került a burkolat 5,0 m-re. A szélesítést mindkét oldalra szimmetrikusan végezték el. A meglévő burkolt utakhoz, illetve kapubejárókhoz csatlakoztatva lett a felújított burkolat. A fejlesztés keretében a meglévő aszfalt réteget további 6 cm aszfalt réteg felvitelével erősítették.

A fejlesztés eredményeként a felújított útszakaszok biztonságosan és kényelmesen teszik lehetővé a településközpont elérését és a település határának összekötését a településközponttal, valamint a településen lakók életszínvonalának emelését és a közlekedésbiztonság fokozását.

Az utca fejlesztése keretében a piachoz történő helyi kerékpáros közlekedés minőségének javítása érdekében 8 db kerékpártámasz került elhelyezésre.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.

További híreink

Kiskunhalas

2024. 09. 05.

Értéktár sorozat: Halasi csipke - VIDEÓ

Grammja az aranynál is drágább, leheletfinom cérnával és szinte láthatatlan tűvel varrják, készítésének titkát pedig csak a beavatottak ismeri.

2024. 09. 05.

[ Kiskunhalas ]

Bócsa

2024. 09. 04.

Kenderfilm

Csodanövény, szuperélelmiszer. Mindenre is alkalmas. Jöjjenek velünk Bócsára, ismerkedjünk meg az egyik legsokoldalúbb ipari növénnyel.

2024. 09. 04.

[ Bócsa ]

Zsana

2024. 09. 03.

Termelői piac kiépítése Zsanán - projektzárás

Zsana Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.1.1-21 HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS felhívásra „Termelői piac kiépítése Zsanán” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.1.1-21-BK1-2022-00002). A projekt keretében 31,54 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél egy termelői piac létrehozása volt.

2024. 09. 03.

[ Zsana ]

Kalocsa, Szabadszállás

2024. 09. 02.

A Bács-Kiskun Vármegyéért Díjat Bergmann János vehette át

Harminckét kitüntetést adtak át a szabadszállási Nagyvendéglőben megrendezett ünnepi közgyűlés keretében augusztus utolsó szombatján. Mint Rideg László elnök beszédében hangsúlyozta, a díjazottak jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy Bács-Kiskun ne csak fennmaradjon, de virágozzon is.

2024. 09. 02.

[ Kalocsa , Szabadszállás ]

Kalocsa

2024. 09. 02.

Bács-Kiskun Vármegye Nemzetiségeiért - VIDEÓ

Az ünnepi közgyűlésen Knipf János és Kubatov Márton mellett Sztojka Mariann is átvette az elismerő kitüntetést. Aki nem akarja megváltoztatni, csak huszonegyedik századivá tenni a tradicionális roma viseletet.

2024. 09. 02.

[ Kalocsa ]

Szabadszállás

2024. 08. 31.

„Élő, lüktető közösség” Átadták Bács-Kiskun kitüntető díjait

„Vármegyénk nem csupán földrajzi egység, hanem élő, lüktető közösség, amelynek minden tagja hozzájárul ahhoz a páratlan örökséghez, amit magunkénak mondhatunk” – emelte ki Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke a vármegyei kitüntetések átadása alkalmából Szabadszálláson.

2024. 08. 31.

[ Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO