Belterületi útfejlesztés Szabadszálláson - projketzárás

TOP-fejlesztések

Szabadszállás Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.3-21 BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE felhívásra „Belterületi útfejlesztés Szabadszálláson” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00004). A projekt keretében 97,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél az elavult útburkolatok felújítása volt.

A „Belterületi útfejlesztés Szabadszálláson” című pályázat keretében Szabadszállás Város Önkormányzatának (https://szabadszallas.hu/) célja volt a településen élők életszínvonalának javítása céljából az elavult útburkolatok felújítása.

A fejlesztés keretében a Kabók Lajos utca szilárd burkolatának felújítása valósult meg.

A Kabók Lajos utca összeköti a két fontos szomszédos város, Izsák és Kerekegyháza felé kivezető utakat. Továbbá ezen az utcán közlekednek a távolsági buszok a Buszpályaudvar felé, és a Buszpályaudvartól. 

Figyelemmel, hogy a jelzett utca gyűjtőút funkciót lát el a településen, forgalmi leterheltsége nagy, így fokozott volt az igény a megfelelő minőségű burkolat kialakítására. 

A pályázat keretén belül a beton burkolatra aszfalt réteg került ezzel kiegyenlítve, és megszüntetve a balesetveszélyes szintkülönbségeket.

A fejlesztés eredményeként a felújított útszakasz biztonságosabbá és kényelmesebbé tette a település egyik legforgalmasabb utcáját, valamint a településen lakók életszínvonalának emelését és a közlekedésbiztonságát fokozta.

A projekt fő megvalósítási helyszíne: 6080 Szabadszállás, Kabók Lajos u. 1-36., hrsz.: 1039.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.

További híreink

2024. 09. 16.

Kirándulj Nálunk! - Kiemelt helyen a Sváb-sarok

Válogatás a vármegye színes látnivalóiból az online turisztikai magazinban. 

2024. 09. 16.

Bugac, Kalocsa, 1+

2024. 09. 13.

Itt a lista: ezek a fejlesztéseket kapnak TOP Plusz forrást

Újabb terület- és településfejlesztési támogatások érkeznek Bács-Kiskunba. Kiskőrös és Kalocsa fürdőfejlesztésre, Bugac ökoturisztikai látogatóközpont építésére kap forrást. A vármegye önkormányzatának projektje pedig a felzárkóztatást, az esélyegyenlőséget, a vármegyei identitás erősítését és a közösségépítést szolgálja. 

2024. 09. 13.

[ Bugac , Kalocsa , Kiskőrös ]

Kecskemét

2024. 09. 12.

Értéktár konferencia

Immáron 333 eleme van a vármegyei értéktárnak. Ma tizenkilenc szervezet, magánszemély vette át az erről szóló tanúsítványt a vármegyeházán. Lentebb olvashatnak mind a tizenkilenc új elemről részletesen

2024. 09. 12.

[ Kecskemét ]

Baja

2024. 09. 10.

Teljes életre szóló szolgálat, szenvedély - VIDEÓ

Bács-Kiskun Vármegye Kultúrájáért kitüntető díjat dr. Héjja Bella Emerencia és Kerti István mellett N. Kovács Zita, a Türr István Múzeum igazgatója vehette át augusztus utolsó szombatján az ünnepi közgyűlés keretében.

2024. 09. 10.

[ Baja ]

Baja

2024. 09. 09.

Értéktár sorozat - a Bajai Hajómalom és Miniskanzen VIDEÓ

Baja nemcsak a híres halászléről ismert, hanem két különleges turisztikai látványosságáról is: a Bajai Hajómalomról és a Halászati Miniskanzenről. 

2024. 09. 09.

[ Baja ]

Kiskunhalas

2024. 09. 05.

Értéktár sorozat: Halasi csipke - VIDEÓ

Grammja az aranynál is drágább, leheletfinom cérnával és szinte láthatatlan tűvel varrják, készítésének titkát pedig csak a beavatottak ismeri.

2024. 09. 05.

[ Kiskunhalas ]

Design by WEBORIGO