

A gombából készült ételeket az emberek vagy nagyon szeretik, vagy egyáltalán nem. Sokaknak kedvenc csemegéi a gombából készült finomságok. Csak olyan gombát készítsünk el, amit boltban vagy piacon megbízható forrásból vásároltunk. Ezúttal a gombapörkölt elkészítéséhez fogunk hozzá.
HOZZÁVALÓK:
6 személyre:
30 dkg laskagomba
50 dkg barna csiperke
3 db közepes fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db fehér paprika
6 ek étolaj
5 tk só
1 kk bors
2 ek őrölt pirospaprika
3 dl víz
2 ek liszt
1 dl főzőtejszín
ELKÉSZÍTÉS:
Először is apróra daraboljuk a vöröshagymát, majd olajon két teáskanál só hozzáadása mellett üvegesre pirítjuk. Ezt követően rakjuk bele a lábasba a szintén apróra darabolt paprikát és a paradicsomot. A paprika magjait a darabolás során távolítsuk el! Ezeket az összetevőket tovább pirítjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk, majd hozzáöntjük a lábasban lévő zöldségekhez, s tovább pirítjuk lassú tűzön.
Amikor a gomba levet enged, hozzá tesszük az őrölt pirospaprikát. Összekeverjük, rottyantunk rajta egyet, aztán mehet a lábasba a bors. A jó gombapörköltnek nagyon finom szaftja van, ezért annyira nem spórolunk a vízzel. Ehhez az adaghoz mehet még a fazékba 3 dl forró víz. A sózás ízlés szerint történik. Ahhoz, hogy a pörkölt szaftja még sűrűbb legyen, habarást is adunk hozzá 1 dl főzőtejszín és 2 evőkanál liszt
felhasználásával. Ételünket ettől a ponttól már pár perc alatt készre főzzük. Amikor a gomba megpuhult már fogyasztásra kész. Köretnek galuska vagy pörkölt tészta javasolt. Minél több féle gombából készül el ételünk, annál gazdagabb lesz az ízvilága.
Elkészítette: Sánta Zoltán, Tiszakécske
2025. 04. 23.
2025. 04. 23.
Kecskemét
2025. 04. 23.
2025. 04. 23.
[ Kecskemét ]
Csólyospálos
2025. 04. 22.
2025. 04. 22.
[ Csólyospálos ]
Fülöpháza, Kerekegyháza
2025. 04. 17.
2025. 04. 17.
[ Fülöpháza , Kerekegyháza ]
2025. 04. 17.
2025. 04. 17.
Kiskunmajsa
2025. 04. 16.
2025. 04. 16.
[ Kiskunmajsa ]