

Ha a kovászos uborkán túl valami más és különleges savanyúságot is megkóstolna, akkor a savanyított spárgát ajánlhatjuk a figyelmébe, ami nem csak egészséges, de utánozhatatlan ízélményt is nyújt.
A spárgát a leírások szerint már a rómaiak is termesztették. Hazánkban is a történelmi időkbe nyúlnak vissza a hagyományai, az elmúlt századokban a főúri, nagypolgári asztalok eledele volt.
Ez a nagyszerű zöldség a korszerű táplálkozás jegyében most reneszánszát éli, amit könnyed ízvilágán, változatos felhasználhatóságán túl kiváló élettani hatásának is köszönhet.
Magyarország legjelentősebb spárga termőtája a Homokhátság. Barta Zsolt itt, jakabszállási gazdaságában termeszti a spárgát és abból készíti termékeit. A vásárlók körében talán a legkedveltebb a savanyított spárgája. A zöldség körültekintő átválogatás, mosás és azonos hosszra történő vágás után kerül az üvegekbe.
Barta Zsolt termékeivel a helyi piacon találkozhat. A termelő hazánk éttermeinek is szállít spárgájából. Biztosak lehetünk abban, hogy ahol a jakabszállási Barta Zsolt spárgáját használják alapanyagként, ott kiemelkedő fogás készül.
2025. 04. 25.
2025. 04. 25.
2025. 04. 24.
2025. 04. 24.
Baja
2025. 04. 24.
2025. 04. 24.
[ Baja ]
2025. 04. 24.
2025. 04. 24.
2025. 04. 23.
2025. 04. 23.
Kecskemét
2025. 04. 23.
2025. 04. 23.
[ Kecskemét ]