

HOZZÁVALÓK
1 kg liszt
2 csapott ek só
50 g élesztő
7 dl tej
kb. 300 g zsír
2 csokor kapor
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt 1 dl tejben futtassuk fel.
A lisztet a sóval kavarjuk össze, majd csináljunk egy mélyedést, öntsük bele az élesztőt, és a maradék 6 dl tejjel együtt dolgozzuk
össze. Amikor kezd szépen összeállni, adjunk hozzá 1 evőkanál zsírt, és dolgozzuk azt is bele. Letakarva, meleg helyen kelesszük 1 órán át. Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra.
Kenjük meg zsírral, szórjuk meg apróra vágott kaporral. Hajtsuk az egyik oldalát a feléig, majd hajtsuk rá a másik oldalát is. Kenjünk le ezt is zsírral, és szórjuk meg kaporral, majd hajtsuk fel. Nyújtsuk ki ismét, kenjük le zsírral, szórjuk meg kaporral, és hajtsuk fel. Nyújtsuk ki tepsi méretűre, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük le zsírral, majd szórjuk meg sóval a tetejét, ami ettől nagyon jó ropogós lesz. Hagyjuk kelni félórát.
Kelés után vágjuk fel a tepsiben.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük 40 percig (amíg aranybarnára pirul a teteje).
2025. 04. 25.
2025. 04. 25.
2025. 04. 24.
2025. 04. 24.
Baja
2025. 04. 24.
2025. 04. 24.
[ Baja ]
2025. 04. 24.
2025. 04. 24.
2025. 04. 23.
2025. 04. 23.
Kecskemét
2025. 04. 23.
2025. 04. 23.
[ Kecskemét ]