KOMPOSZTÁLNI PANELHÁZBAN?

ÉLJÜNK KÖRNYEZETTUDATOSAN!

Sokan nem is gondolnák, hogy egy kis odafigyeléssel akár panelházban is könnyen lehet a hulladék mennyiségét csökkenteni. A megvalósításhoz csupán elhatározásra van szükség.
Mielőtt hozzákezdünk a folyamathoz, fel kell mérnünk, hogy hozzávetőlegesen mennyi komposztálható hulladékot termelünk. Ennek megfelelően válasszunk egy jól zárható tárolót.
Használatbavétel előtt kibéleljük a doboz alját falevelekkel vagy faforgáccsal. Ez kettős célt szolgál. Az egyik, hogy nem ragad oda a konyhai hulladék a doboz aljára, a másik, hogy a nitrogéndús konyhai hulladékot széntartalmú anyaggal elegyítjük, mely ideális komposztálási körülményeket segít elő.
A konyhai hulladék gyűjtése közben rétegelve rakjuk a tárolóba a nitrogén dús és a szénben gazdag összetevőket, ezzel gátat szabva a rothadási folyamatoknak és a kellemetlen szagnak.
Ezután keresnünk kell egy helyet, ahová a komposztot kihelyezzük. A kihelyezésnél figyeljünk arra, hogy a hulladékot szétterítés után száraz levelekkel takarjuk le, a többit pedig hagyjuk a természetre. 
Saját eszközeinkkel, a háztartásunkban keletkezett lebomló szerves hulladék elkülönített kezelésével hozzájárulunk egy tisztább és élhetőbb világhoz, melynek igen is fontos részei vagyunk.

További híreink

Kecskemét

2024. 09. 26.

„Hűen bemutatni a múltat” Átadták a Szobonya-emléklapokat

A dr. Szobonya Zoltán emléknap alkalmából tisztelegtek a kommunista diktatúra üldözöttjei és mártírjai előtt csütörtökön Kecskeméten, a Megyeházán. Az eseményen 17 emléklapot osztottak ki – részben posztumusz – olyan honfitársaink számára, akik elszenvedték ezt a diktatórikus és igazságtalan időszakot Bács-Kiskunban. 

2024. 09. 26.

[ Kecskemét ]

Baja, Kiskunfélegyháza, 2+

2024. 09. 23.

Bács-Kiskun Vármegye Gazdaságáért Díjak -VIDEÓ

A díjazottak: Haldorádó TEAM Kft.,  Mazug Tibor, Varga Antal 

2024. 09. 23.

[ Baja , Kiskunfélegyháza , Kiskunhalas , Szabadszállás ]

2024. 09. 23.

 Erdőfürdő Érsekhalmán.

Segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével.

2024. 09. 23.

2024. 09. 20.

 Vizitúra a DVCS-n

Segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével! Célunk, hogy a Duna-völgyi-főcsatorna bejárása még vonzóbb és biztonságosabb legyen a vízitúrázók számára.

2024. 09. 20.

2024. 09. 19.

Bács-Kiskun önkormányzata is a gáton

Bács-Kiskunban négy helyszínen zajlik önálló önkormányzati árvízi védekezés a kataszrófavédelem közreműködésével és több mint ezer önkéntes bevonásával. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának félszáz munkatársa Baján, a Petőfi-szigeten vett részt a munkálatokban. 

2024. 09. 19.

Kecskemét

2024. 09. 18.

MEGHÍVÓ - Szobonya Zoltán Emléknap

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2016 óta fejezi ki elismerését és megbecsülését a kommunista diktatúra 1945 és 1961 közötti időszaka áldozatainak és hőseinek, melynek jeléül alapította meg a dr. Szobonya Zoltán Emléknapot.

2024. 09. 18.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO