Mentes, természetes, házi.

zöld Bács-Kiskun két folyó közt

Hildpusztán kilenc féle sajt készül, amelyben benne marad minden jótékony összetevő és a természet íze. 

Kézműves kecskesajtok Hildpusztáról – egyedi ízek, természetes alapanyagok
A Bács-Kiskunból Neked rovatban egy különleges videó készült az Érsekhalmi Hildi Sajtműhelyről, ahol a hagyomány és a szakértelem találkozik. Kiss Ildikó családi gazdaságában, Hildpusztán, kilencféle kézműves kecskesajt készül, melyekben benne marad minden jótékony összetevő és a természet íze.
A sajtok frissetől a hosszan érleltig, kizárólag mentes, természetes, házi alapanyagokból készülnek, odafigyeléssel és elhivatottsággal.
Érdemes megismerni a kecskesajt készítés hagyományát és felfedezni a térség gasztronómiai értékeit. A videó betekintést nyújt a műhely mindennapjaiba és a kézműves sajtok készítésének folyamatába.

 

További híreink

Dusnok

2025. 03. 14.

A Feketi kápolna legendája

Felvételt nyert a vármegyei értéktárba a dusnoki Feketi Kápolna. A település határában álló szakrális helyszín Szűz Mária tiszteletére épült a 19 század közepén. A helyhez számos monda és csodás történet kötődik, amelyek generációk óta élnek a helyiek emlékezetében.

2025. 03. 14.

[ Dusnok ]

Császártöltés, Hajós

2025. 03. 14.

Új kerékpárút épül Császártöltés és Hajós között

Ebben a gyönyörű természeti környezetben, a Dél-Őrjeg NATURA 2000-es védettséget élvező területén halad majd keresztül a Császártöltés és Hajós között megépülő kerékpárút. A csaknem 5 kilométer hosszú szakasz a TOP Plusz program 646 millió forintos támogatásával valósul meg, és nem csak biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi a közlekedést a két település között, hanem, ahogy Császártöltés polgármestere hangsúlyozza, erősíti a Sváb-sarok turizmusát is.  

2025. 03. 14.

[ Császártöltés , Hajós ]

2025. 03. 12.

A helyi termékek szuperképessége: a termelő, a vásárló és a bolygó is nyer

Az európai nagyvárosokban értékesített élelmiszerek megdöbbentően magasa aránya, átlagosan mintegy 70 százaléka Európán kívülről érkeznek a fogyasztókhoz. Ez a jelenség csak egy a súlyos fenntarthatósági problémák sorában, amelyeknek nem csak a környezetvédelmi, hanem a gazdasági és egészségügyi következményei is fenyegetőek. A megoldást az jelentheti, ha minél közelebbről érkezik hozzánk az élelmiszer - a témáról dr. Kujáni Katalinnal, a Kislépték Egyesület elnökével beszélgettünk.   

2025. 03. 12.

Érsekhalma

2025. 03. 11.

Mentes, természetes, házi.

Hildpusztán kilenc féle sajt készül, amelyben benne marad minden jótékony összetevő és a természet íze. 

2025. 03. 11.

[ Érsekhalma ]

Kecskemét

2025. 03. 11.

Bács-Kiskun, jó itt lenni: fókuszban a hátrányos helyzetű csoportok

Múlt héten pénteken sikeresen lezajlott a Bács-Kiskun Vármegyei Felzárkózási Fórum első tematikus munkacsoport ülése, amely a "Bács-Kiskun, jó itt lenni!" című projekt keretében jött létre. Az esemény célja a hátrányos helyzetű csoportok támogatását szolgáló együttműködés megerősítése volt.

2025. 03. 11.

[ Kecskemét ]

2025. 03. 10.

Hajdú-Biharból vesznek példát az Aranymonostor Látogatóközpontról

Az Aranymonostor Látogatóközpont létrehozása és sikeres működése példaként szolgál a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat számára is. Az önkormányzat munkatársai ugyanis azért látogattak el Bugacra, hogy ötleteket merítsenek hasonló, aktív ökoturisztikai projektjük jövőbeli megvalósításához.

2025. 03. 10.

Design by WEBORIGO