Nagymamáink elmondása szerint régen nem ettek olyan gyakran húst az emberek, mint napjainkban. Ennen oka egyrészt a szegénység volt, másrészt pedig, hogy nem volt ekkora kínálat, mint manapság. Ennek ellenére a háziasszonyok igyekeztek változatosan főzni, elkerülve a kiegyensúlyozatlan és egyhangú táplálkozást.
Hozzávalók:
A nudlihoz:
3 db közepes burgonya
25 dkg liszt
só ízlés szerint
A rántáshoz:
15 dkg zsír
20 dkg liszt
só, paprika ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, krumplinyomón áttörjük. Mikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a lisztet, a sót és összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kb. egy cm vastagra nyújtjuk és 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Forró, bő vízben kifőzzük.
Közben elkészítjük a paprikás rántást, amelyhez zsírban megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paprikát, sót. A kifőtt nudlit ebbe a rántásba szedjük és összeforgatjuk.
Elkészítette:
Csatai Zoltán, Miske
Császártöltés
2024. 11. 22.
2024. 11. 22.
[ Császártöltés ]
2024. 11. 21.
2024. 11. 21.
Császártöltés, Kecel
2024. 11. 21.
2024. 11. 21.
[ Császártöltés , Kecel ]
2024. 11. 20.
2024. 11. 20.
2024. 11. 19.
2024. 11. 19.
2024. 11. 19.
2024. 11. 19.