Nagymamáink elmondása szerint régen nem ettek olyan gyakran húst az emberek, mint napjainkban. Ennen oka egyrészt a szegénység volt, másrészt pedig, hogy nem volt ekkora kínálat, mint manapság. Ennek ellenére a háziasszonyok igyekeztek változatosan főzni, elkerülve a kiegyensúlyozatlan és egyhangú táplálkozást.
Hozzávalók:
A nudlihoz:
3 db közepes burgonya
25 dkg liszt
só ízlés szerint
A rántáshoz:
15 dkg zsír
20 dkg liszt
só, paprika ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, krumplinyomón áttörjük. Mikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a lisztet, a sót és összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kb. egy cm vastagra nyújtjuk és 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Forró, bő vízben kifőzzük.
Közben elkészítjük a paprikás rántást, amelyhez zsírban megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paprikát, sót. A kifőtt nudlit ebbe a rántásba szedjük és összeforgatjuk.
Elkészítette:
Csatai Zoltán, Miske
2025. 01. 30.
2025. 01. 30.
2025. 01. 27.
2025. 01. 27.
2025. 01. 24.
2025. 01. 24.
2025. 01. 23.
2025. 01. 23.
Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa
2025. 01. 22.
2025. 01. 22.
[ Kiskunfélegyháza , Kiskunmajsa ]
Császártöltés, Hajós, 1+
2025. 01. 17.
2025. 01. 17.
[ Császártöltés , Hajós , Nemesnádudvar ]