

Egyszerű, és finom leves, ami gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
Leves:
1 fej hagyma
10 dkg zsír
3 liter víz
őrölt paprika, só ízlés szerint
Gombóc:
40 dkg liszt
15 dkg zsír
kevés víz
5 dkg só
Elkészítés:
Az összevágott hagymát a zsíron megpirítjuk, megszórjuk paprikával. Felengedjük vízzel és lassú tűzön főzzük. A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk. A vizet lassan adjuk hozzá, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Ezt követően egyforma gombócokat formálunk a tésztából és a mikor mind elkészül, a forrásban levő levesbe rakjuk. A gombócokat készre főzzük. Gyorsan elkészül és mindenki szereti ezt az egyszerű, de ízletes levest.
Elkészítette:
Csatai Zoltán, Miske
2025. 03. 12.
2025. 03. 12.
Kecskemét
2025. 03. 11.
2025. 03. 11.
[ Kecskemét ]
Bácsszentgyörgy
2025. 03. 07.
2025. 03. 07.
[ Bácsszentgyörgy ]
Baja
2025. 03. 07.
2025. 03. 07.
[ Baja ]
2025. 03. 06.
2025. 03. 06.
2025. 03. 05.
2025. 03. 05.