Egyszerű, és finom leves, ami gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
Leves:
1 fej hagyma
10 dkg zsír
3 liter víz
őrölt paprika, só ízlés szerint
Gombóc:
40 dkg liszt
15 dkg zsír
kevés víz
5 dkg só
Elkészítés:
Az összevágott hagymát a zsíron megpirítjuk, megszórjuk paprikával. Felengedjük vízzel és lassú tűzön főzzük. A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk. A vizet lassan adjuk hozzá, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Ezt követően egyforma gombócokat formálunk a tésztából és a mikor mind elkészül, a forrásban levő levesbe rakjuk. A gombócokat készre főzzük. Gyorsan elkészül és mindenki szereti ezt az egyszerű, de ízletes levest.
Elkészítette:
Csatai Zoltán, Miske
Császártöltés
2024. 11. 22.
2024. 11. 22.
[ Császártöltés ]
2024. 11. 21.
2024. 11. 21.
Császártöltés, Kecel
2024. 11. 21.
2024. 11. 21.
[ Császártöltés , Kecel ]
2024. 11. 20.
2024. 11. 20.
2024. 11. 19.
2024. 11. 19.
2024. 11. 19.
2024. 11. 19.