MISKEI ZSÍROS GOMBÓC LEVES

RECEPTRE FEL BÁCS-KISKUN!

Egyszerű, és finom leves, ami gyorsan elkészül. 
Hozzávalók:
Leves:
1 fej hagyma 
10 dkg zsír
3 liter víz
őrölt paprika, só ízlés szerint

Gombóc:
40 dkg liszt
15 dkg zsír
kevés víz
5 dkg só

Elkészítés:
Az összevágott hagymát a zsíron megpirítjuk, megszórjuk paprikával. Felengedjük vízzel és lassú tűzön főzzük. A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk. A vizet lassan adjuk hozzá, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Ezt követően egyforma gombócokat formálunk a tésztából és a mikor mind elkészül, a forrásban levő levesbe rakjuk. A gombócokat készre főzzük. Gyorsan elkészül és mindenki szereti ezt az egyszerű, de ízletes levest. 
Elkészítette: 
Csatai Zoltán, Miske
 

Design by WEBORIGO