Egyszerű, és finom leves, ami gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
Leves:
1 fej hagyma
10 dkg zsír
3 liter víz
őrölt paprika, só ízlés szerint
Gombóc:
40 dkg liszt
15 dkg zsír
kevés víz
5 dkg só
Elkészítés:
Az összevágott hagymát a zsíron megpirítjuk, megszórjuk paprikával. Felengedjük vízzel és lassú tűzön főzzük. A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk. A vizet lassan adjuk hozzá, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Ezt követően egyforma gombócokat formálunk a tésztából és a mikor mind elkészül, a forrásban levő levesbe rakjuk. A gombócokat készre főzzük. Gyorsan elkészül és mindenki szereti ezt az egyszerű, de ízletes levest.
Elkészítette:
Csatai Zoltán, Miske
2024. 10. 21.
2024. 10. 21.
2024. 10. 21.
2024. 10. 21.
Lakitelek
2024. 10. 15.
2024. 10. 15.
[ Lakitelek ]
Balotaszállás
2024. 10. 14.
2024. 10. 14.
[ Balotaszállás ]
2024. 10. 11.
2024. 10. 11.
2024. 10. 09.
2024. 10. 09.