Új Vármegyei Ösztöndíj pályázat!

közügyek épülő Bács-Kiskun két folyó közt

100%-os, vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek a szakképzésben résztvevő tanulók és hallgatók!

„A legtöbb, amit gyermekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak."

 

Megjelent a Vármegyei Ösztöndíj Program 2024/2025-ös tanév I. féléves pályázati felhívása!

 

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata pályázatot hirdet a közép- és felsőfokú tanulmányokat folytatók, továbbá a felnőttképzésben résztvevők támogatására.

 

 

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2020-ban elindította a Vármegyei Ösztöndíj programot a Bács-Kiskun vármegyei vállalkozók és önkormányzatok bevonásával. 

 

Az ösztöndíj pályázat célja, hogy szakképzett munkaerőt biztosítson a vállalkozások igényeinek megfelelően, továbbá támogassuk a vármegyében élő tanulók tanulmányait, valamint elősegítsük a helyben maradásukat.

 

Az ösztöndíj pályázatban a vármegyei gazdaság- és foglalkoztatásfejlesztés célkitűzéseit elemezve kerültek kiválasztásra a szakmák és szakképzettségek. A kiválasztás – figyelembe véve a Vármegyei Ösztöndíj Programban rendelkezésre álló forráskeretet is – a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztály által megküldött tájékoztató adatok alapján történt, melyet kérésünkre állítottak össze olyan szakmákról, foglalkozásokról, melyekben jelentős munkaerő igény mutatkozik a vármegye szinte minden járásában.

 

Mindemellett a preferált szakmák kiválasztása során kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy azok a széles spektrumot öleljenek fel, továbbá figyelembe vettük, hogy a vármegye erős mezőgazdasági hagyományokkal rendelkezik.

 

A felsőoktatásban megszerezhető magasabb szakképzettséget nyújtó végzettségek közül kiemeltük a pénzügyi, gazdasági és vidékfejlesztési területet, valamint a turizmus ágazatát. Ennek oka egyrészt, hogy támogassuk az önkormányzatok szakember utánpótlását, másrészt, hogy biztosítsuk a humánerőforrások rendelkezésre állását ezeken a kulcsfontosságú területeken, bízva abban, hogy az ösztöndíj program jelentősen hozzájárul a vármegye munkaerőpiaci erősítéséhez.

 

A pályázatban részt vevőknek kötelezettséget kell vállalniuk, hogy a megszerzett szakmájuknak megfelelően helyezkednek el a vármegye területén. Előnyt élveznek azok a pályázók, akik nem városi jogú településen, illetve a foglalkoztatási és gazdasági irányelvek, illetve útmutatók alapján leghátrányosabb helyzetű, komplex fejlesztési programokkal fejlesztendő – a pályázati felhívásban kiemelt – járások területén vállalnak munkát.

 

Minden további részlet, pályázati űrlap és további hasznos tudnivaló ITT.

 

 

További híreink

Bugac, Kalocsa, 1+

2024. 09. 13.

Itt a lista: ezek a fejlesztéseket kapnak TOP Plusz forrást

Újabb terület- és településfejlesztési támogatások érkeznek Bács-Kiskunba. Kiskőrös és Kalocsa fürdőfejlesztésre, Bugac ökoturisztikai látogatóközpont építésére kap forrást. A vármegye önkormányzatának projektje pedig a felzárkóztatást, az esélyegyenlőséget, a vármegyei identitás erősítését és a közösségépítést szolgálja. 

2024. 09. 13.

[ Bugac , Kalocsa , Kiskőrös ]

Kecskemét

2024. 09. 12.

Értéktár konferencia

Immáron 333 eleme van a vármegyei értéktárnak. Ma tizenkilenc szervezet, magánszemély vette át az erről szóló tanúsítványt a vármegyeházán. Lentebb olvashatnak mind a tizenkilenc új elemről részletesen

2024. 09. 12.

[ Kecskemét ]

Baja

2024. 09. 10.

Teljes életre szóló szolgálat, szenvedély - VIDEÓ

Bács-Kiskun Vármegye Kultúrájáért kitüntető díjat dr. Héjja Bella Emerencia és Kerti István mellett N. Kovács Zita, a Türr István Múzeum igazgatója vehette át augusztus utolsó szombatján az ünnepi közgyűlés keretében.

2024. 09. 10.

[ Baja ]

Baja

2024. 09. 09.

Értéktár sorozat - a Bajai Hajómalom és Miniskanzen VIDEÓ

Baja nemcsak a híres halászléről ismert, hanem két különleges turisztikai látványosságáról is: a Bajai Hajómalomról és a Halászati Miniskanzenről. 

2024. 09. 09.

[ Baja ]

Kiskunhalas

2024. 09. 05.

Értéktár sorozat: Halasi csipke - VIDEÓ

Grammja az aranynál is drágább, leheletfinom cérnával és szinte láthatatlan tűvel varrják, készítésének titkát pedig csak a beavatottak ismeri.

2024. 09. 05.

[ Kiskunhalas ]

Bócsa

2024. 09. 04.

Kenderfilm

Csodanövény, szuperélelmiszer. Mindenre is alkalmas. Jöjjenek velünk Bócsára, ismerkedjünk meg az egyik legsokoldalúbb ipari növénnyel.

2024. 09. 04.

[ Bócsa ]

Design by WEBORIGO