Játszótér felújítás Bácsszőlősön - projektzárás

TOP-fejlesztések

Bácsszőlős Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Játszótér felújítás Bácsszőlősön” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00003). A projekt keretében 13,50 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a település élhetőbbé tétele azok számára, akik a szabadidejüket aktívan kívánják eltölteni.

A „Játszótér felújítás Bácsszőlősön” című pályázat keretében Bácsszőlős Község Önkormányzatának célja a helyi közösségi és kulturális élet minőségi javítása, valamint az aktív szabadidő eltöltéséhez megfelelő helyszínek biztosítása. 

A TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívás keretében a 13,50 millió forint európai uniós támogatás segítségével az elavult játszótéri eszközök és sporteszközök cseréje megtörtént, az érintett terület zöldfelületének karbantartási munkái elvégzésre kerültek, valamint az Önkormányzat 5 db fát telepített a projekt keretében. 

A beruházás során az önkormányzat figyelembe vette, hogy a klímaváltozásnak megfelelő, lehetőleg őshonos, illetve várostűrő, a mikroklimatikus adottságokhoz leginkább alkalmazkodó növények kerüljenek telepítésre.

A kialakított játszótér esetében vízvételi lehetőség adott, emellett árnyékos területeket a meglévő és megőrzésre került, magas lombhullató fák biztosítanak, amelyek árnyékába padok kerültek elhelyezésre.

Bácsszőlős Község Önkormányzatának (https://www.bacsszolos.hu/)  feladata, hogy élhetőbbé tegye a települést a lakosság számára, melynek egyik elengedhetetlen része a XXI. század elvárásainak megfelelő játszótér kialakítása. A fejlesztés eredményeként a település lakói így aktívan tudják eltölteni szabadidejüket.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.

További híreink

2024. 09. 20.

 Vizitúra a DVCS-n

Segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével! Célunk, hogy a Duna-völgyi-főcsatorna bejárása még vonzóbb és biztonságosabb legyen a vízitúrázók számára.

2024. 09. 20.

2024. 09. 19.

Bács-Kiskun önkormányzata is a gáton

Bács-Kiskunban négy helyszínen zajlik önálló önkormányzati árvízi védekezés a kataszrófavédelem közreműködésével és több mint ezer önkéntes bevonásával. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának félszáz munkatársa Baján, a Petőfi-szigeten vett részt a munkálatokban. 

2024. 09. 19.

Kecskemét

2024. 09. 18.

MEGHÍVÓ - Szobonya Zoltán Emléknap

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2016 óta fejezi ki elismerését és megbecsülését a kommunista diktatúra 1945 és 1961 közötti időszaka áldozatainak és hőseinek, melynek jeléül alapította meg a dr. Szobonya Zoltán Emléknapot.

2024. 09. 18.

[ Kecskemét ]

2024. 09. 16.

Kirándulj Nálunk! - Kiemelt helyen a Sváb-sarok

Válogatás a vármegye színes látnivalóiból az online turisztikai magazinban. 

2024. 09. 16.

Bugac, Kalocsa, 1+

2024. 09. 13.

Itt a lista: ezek a fejlesztéseket kapnak TOP Plusz forrást

Újabb terület- és településfejlesztési támogatások érkeznek Bács-Kiskunba. Kiskőrös és Kalocsa fürdőfejlesztésre, Bugac ökoturisztikai látogatóközpont építésére kap forrást. A vármegye önkormányzatának projektje pedig a felzárkóztatást, az esélyegyenlőséget, a vármegyei identitás erősítését és a közösségépítést szolgálja. 

2024. 09. 13.

[ Bugac , Kalocsa , Kiskőrös ]

Kecskemét

2024. 09. 12.

Értéktár konferencia

Immáron 333 eleme van a vármegyei értéktárnak. Ma tizenkilenc szervezet, magánszemély vette át az erről szóló tanúsítványt a vármegyeházán. Lentebb olvashatnak mind a tizenkilenc új elemről részletesen

2024. 09. 12.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO