Két hízót vágtak Páhiban a közösségi toron

két folyó közt

A disznótorok idejét éljük, vármegyénkben számos településen tartanak közösségi torokat. Hamarosan részletes ajánlót is olvashatnak, hiszen sok helyen még csak most készülődnek az össznépi torozásra. Van, ahol már túl vannak az esményen, mint Páhiban, ahol két hízót vágtak szombat reggel. A helyi gazdakör rendezte a közösségi disznóvágást. Napközben finom falatokat kóstolhattak az érdeklődők a gazdaköri sátorban.

Harmadik alkalommal rendezett közösségi disznóvágást a helyi gazdaköri egyesület szombaton Páhiban. Reggel hatkor vágták le a két hízót, a feldolgozást pedig a faluház mellett felállított sátorban végezték Szabó Tibor irányításával. A gazdaköri sátor egyben egy kiváló találkozóhely is volt, mivel az egyik felében a gazdák dolgoztak, középen sütötték reggel a vért és a májat, míg az asszonyok friss étellel és forró, lágy kenyérrel várták az érdeklődőket. Pálinka, bor is került a forró tea mellé. Közben ügyes kezű asszonyok mintegy 250 töltött káposztát is készítettek a faluházban, mivel este falubálba várják a családokat.

További részletek és fotók IDE kattintva!

 

További híreink

2024. 09. 20.

 Vizitúra a DVCS-n

Segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével! Célunk, hogy a Duna-völgyi-főcsatorna bejárása még vonzóbb és biztonságosabb legyen a vízitúrázók számára.

2024. 09. 20.

2024. 09. 19.

Bács-Kiskun önkormányzata is a gáton

Bács-Kiskunban négy helyszínen zajlik önálló önkormányzati árvízi védekezés a kataszrófavédelem közreműködésével és több mint ezer önkéntes bevonásával. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának félszáz munkatársa Baján, a Petőfi-szigeten vett részt a munkálatokban. 

2024. 09. 19.

Kecskemét

2024. 09. 18.

MEGHÍVÓ - Szobonya Zoltán Emléknap

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2016 óta fejezi ki elismerését és megbecsülését a kommunista diktatúra 1945 és 1961 közötti időszaka áldozatainak és hőseinek, melynek jeléül alapította meg a dr. Szobonya Zoltán Emléknapot.

2024. 09. 18.

[ Kecskemét ]

2024. 09. 16.

Kirándulj Nálunk! - Kiemelt helyen a Sváb-sarok

Válogatás a vármegye színes látnivalóiból az online turisztikai magazinban. 

2024. 09. 16.

Bugac, Kalocsa, 1+

2024. 09. 13.

Itt a lista: ezek a fejlesztéseket kapnak TOP Plusz forrást

Újabb terület- és településfejlesztési támogatások érkeznek Bács-Kiskunba. Kiskőrös és Kalocsa fürdőfejlesztésre, Bugac ökoturisztikai látogatóközpont építésére kap forrást. A vármegye önkormányzatának projektje pedig a felzárkóztatást, az esélyegyenlőséget, a vármegyei identitás erősítését és a közösségépítést szolgálja. 

2024. 09. 13.

[ Bugac , Kalocsa , Kiskőrös ]

Kecskemét

2024. 09. 12.

Értéktár konferencia

Immáron 333 eleme van a vármegyei értéktárnak. Ma tizenkilenc szervezet, magánszemély vette át az erről szóló tanúsítványt a vármegyeházán. Lentebb olvashatnak mind a tizenkilenc új elemről részletesen

2024. 09. 12.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO