KIS TELEPÜLÉS, NAGY FEJLESZTÉSEK III.

közügyek TOP-fejlesztések
Az elmúlt két évben több fejlesztés is történt Nagybaracskán!

Új gépek segítik mostantól a nagybaracskai közterületek rendezését. A település a Magyar Falu Program keretében nyert 15 millió forintot, melyből kettő nagy értékű fűnyíró traktort vásároltak. Ezek átadását tartották meg pénteken. Korábban ugyanezen kiírás keretében egy 100 lóerős traktort is vásárolt az önkormányzat, szintén 15 millió forint értékben. A gépeket Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője adta át Bögi István polgármesternek.

Az elmúlt kettő évben több más fejlesztés is történt Nagybaracskán, melyeket a koronavírus-járvány miatt nem tudtak átadni. Zsigó Róbert és Bögi István ezeket is körbejárta és megtekintette pénteken. Szintén az MFP keretein belül 5 millió forintot nyert a település egy közterületi játszótér kialakítására, amely azóta már az itt élők gyermekek örömét szolgálja.

Három fontos nagybaracskai intézmény is energetikai korszerűsítésen esett át. Az óvoda, a művelődési ház és az iskola is megújult, energia hatékonyabbá vált az üzemeltetésük. Erre mintegy 229 millió forint pályázati pénzt nyert az önkormányzat.

A másik nagy beruházás a település turisztikai életén lendíthet jelentős mértékben. 117 millió forintból egy Turisztikai Fogadóépületet hozhattak létre, egy megyei TOP pályázatnak köszönhetően.

Több más környező településhez hasonlóan Nagybaracskán is épült egy új minibölcsőde. A 35,5 millió forintos támogatásból el is készült az épület, jelenleg annak berendezése és az engedélyeztetése van folyamatban.

 

A templom felújítására szintén nyert mintegy 8 millió forintot Nagybaracska, ezen munkálatok még nem kezdődtek meg, jelenleg itt az engedélyek beszerzésén dolgoznak az illetékesek. Összességében elmondható, hogy Nagybaracska is sokat fejlődött az elmúlt években, több területen is fontos fejlesztések történtek a településen.

Forrás: bácskaiharsona.hu

További híreink

2024. 09. 20.

 Vizitúra a DVCS-n

Segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével! Célunk, hogy a Duna-völgyi-főcsatorna bejárása még vonzóbb és biztonságosabb legyen a vízitúrázók számára.

2024. 09. 20.

2024. 09. 19.

Bács-Kiskun önkormányzata is a gáton

Bács-Kiskunban négy helyszínen zajlik önálló önkormányzati árvízi védekezés a kataszrófavédelem közreműködésével és több mint ezer önkéntes bevonásával. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának félszáz munkatársa Baján, a Petőfi-szigeten vett részt a munkálatokban. 

2024. 09. 19.

Kecskemét

2024. 09. 18.

MEGHÍVÓ - Szobonya Zoltán Emléknap

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2016 óta fejezi ki elismerését és megbecsülését a kommunista diktatúra 1945 és 1961 közötti időszaka áldozatainak és hőseinek, melynek jeléül alapította meg a dr. Szobonya Zoltán Emléknapot.

2024. 09. 18.

[ Kecskemét ]

2024. 09. 16.

Kirándulj Nálunk! - Kiemelt helyen a Sváb-sarok

Válogatás a vármegye színes látnivalóiból az online turisztikai magazinban. 

2024. 09. 16.

Bugac, Kalocsa, 1+

2024. 09. 13.

Itt a lista: ezek a fejlesztéseket kapnak TOP Plusz forrást

Újabb terület- és településfejlesztési támogatások érkeznek Bács-Kiskunba. Kiskőrös és Kalocsa fürdőfejlesztésre, Bugac ökoturisztikai látogatóközpont építésére kap forrást. A vármegye önkormányzatának projektje pedig a felzárkóztatást, az esélyegyenlőséget, a vármegyei identitás erősítését és a közösségépítést szolgálja. 

2024. 09. 13.

[ Bugac , Kalocsa , Kiskőrös ]

Kecskemét

2024. 09. 12.

Értéktár konferencia

Immáron 333 eleme van a vármegyei értéktárnak. Ma tizenkilenc szervezet, magánszemély vette át az erről szóló tanúsítványt a vármegyeházán. Lentebb olvashatnak mind a tizenkilenc új elemről részletesen

2024. 09. 12.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO