KORSZERŰSÖDÖTT A CSANÁDI SZŐLŐBÍRTOK PINCÉSZETE

340 millió forintos beruházás által korszerűsödhetett a Csanádi Szőlőbirtok pincészete

Összességében 340 millió forintos beruházás által korszerűsödhetett a Csanádi Szőlőbirtok pincészete Császártöltés külterületén. A Csanádi család három település, Császártöltés, Hajós és Imrehegy határán fekvő szőlőbirtokain, közel 800 ezer szőlőtőkén termő kiváló minőségű szőlőiből készült boraival, megyénk egyik legfeltörekvőbb borászatává nőtte ki magát az elmúlt években. A közel 210 hektárnyi szőlőterületen, a legkiválóbb szőlőfajtákból készülnek a Csanádi család borai, legyen az Irsai Olivér, Cabernet sauvignon, Kékfrankos rozé, fehér Kadarka vagy Kadarka rozé, Sauvignon Blanc vagy Cserszegi fűszeres. A most átadott fejlesztéseknek köszönhetően a borászati üzem kapacitása jelentősen növekedni fog, így új piacok, új lehetőségek elé nézhet a borászat és a Csanádi család. A fejlesztésnek köszönhetően, a jelenleg legyártott több mint 60 ezer palack többszörösét lesz képes előállítani, és értékesíteni a borászat. Az átadón jelen volt Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára is, aki köszöntőjében elismerését fejezte ki a pincészetnek és kiemelte, hogy a magyar borászatok fejlesztésével és a minőségi borok előállításával egy új perspektíva jelenhet meg minden pincészet jövőjében, mely a magyar borokat nemzetközileg is elismertebbé teszi, a hazai piacokon pedig jelentősen erősíti kiváló boraink értékesítését.

További híreink

2024. 09. 20.

 Vizitúra a DVCS-n

Segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével! Célunk, hogy a Duna-völgyi-főcsatorna bejárása még vonzóbb és biztonságosabb legyen a vízitúrázók számára.

2024. 09. 20.

2024. 09. 19.

Bács-Kiskun önkormányzata is a gáton

Bács-Kiskunban négy helyszínen zajlik önálló önkormányzati árvízi védekezés a kataszrófavédelem közreműködésével és több mint ezer önkéntes bevonásával. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának félszáz munkatársa Baján, a Petőfi-szigeten vett részt a munkálatokban. 

2024. 09. 19.

Kecskemét

2024. 09. 18.

MEGHÍVÓ - Szobonya Zoltán Emléknap

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2016 óta fejezi ki elismerését és megbecsülését a kommunista diktatúra 1945 és 1961 közötti időszaka áldozatainak és hőseinek, melynek jeléül alapította meg a dr. Szobonya Zoltán Emléknapot.

2024. 09. 18.

[ Kecskemét ]

2024. 09. 16.

Kirándulj Nálunk! - Kiemelt helyen a Sváb-sarok

Válogatás a vármegye színes látnivalóiból az online turisztikai magazinban. 

2024. 09. 16.

Bugac, Kalocsa, 1+

2024. 09. 13.

Itt a lista: ezek a fejlesztéseket kapnak TOP Plusz forrást

Újabb terület- és településfejlesztési támogatások érkeznek Bács-Kiskunba. Kiskőrös és Kalocsa fürdőfejlesztésre, Bugac ökoturisztikai látogatóközpont építésére kap forrást. A vármegye önkormányzatának projektje pedig a felzárkóztatást, az esélyegyenlőséget, a vármegyei identitás erősítését és a közösségépítést szolgálja. 

2024. 09. 13.

[ Bugac , Kalocsa , Kiskőrös ]

Kecskemét

2024. 09. 12.

Értéktár konferencia

Immáron 333 eleme van a vármegyei értéktárnak. Ma tizenkilenc szervezet, magánszemély vette át az erről szóló tanúsítványt a vármegyeházán. Lentebb olvashatnak mind a tizenkilenc új elemről részletesen

2024. 09. 12.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO