Lezárult „Az Érték – Élmény – Egészség megjelenítése közösségi programokban” című projekt

Fi200 Vármegyénk értékei két folyó közt TOP-fejlesztések

2023. november 30. nappal lezárult a Bács-Kiskun vármegyét érintő, megyei identitást erősítő projekt, amelynek keretében a megye értékeinek felkutatását követően kiadványokban, programokban, fesztivál jellegű rendezvényeken mutattuk meg azokat. A projekt vissza nem térítendő 338,22 millió forint összegű európai uniós támogatással valósult meg.

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2018. évben vissza nem térítendő támogatást nyert el a TOP-5.3.2-17-BK1-2018-00001 azonosítószámú Az Érték – Élmény – Egészség megjelenítése közösségi programokban című projekt végrehajtása érdekében.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. 338 millió forint európai uniós támogatás segítségével a már lassan elfeledett, a vármegyénkben még szájhagyomány útján terjedő történeteket, legendákat gyűjtöttük, és az ifjú korosztály számára mesekönyvbe, a többi történetet legendáskönyvbe szerkesztettük, és ingyenes kiadványként a vármegye lakosságához eljuttattuk. A Meseföld kiadványunkat hangoskönyv formájában is publikáltuk. A következő generáció innovációs és műszaki készségeinek fejlesztése érdekében járásonként egy darab 3D nyomtató készüléket vásároltunk. Az eszköz használatára képzéseket és szakköröket szerveztünk.

 

Összeállítottuk a vármegyei – jellemzően – kézműves termékeket és helyi szolgáltatások adatbázisát. A helyi és a vármegyei értékek feltárásnak elősegítése érdekében értékőr képzést szerveztünk. Petőfi Sándor legendás költőnk születésének 200. évfordulója kapcsán tartott emlékévek arculati elemeit és marketing eszközeit jelen projektből fejlesztettük. Vármegyénkben nehezen mondhatnánk olyan települést, ahova a mese és legenda karaktereket felvonultató promóciós célú mesebusz ne jelent volna meg. A mese és legendakarakterek Nemesnádudvar településen szobrok formájában testet is öltenek. Kulturális és ismeretterjesztő programokkal fesztivál jellegű Mi Napunk rendezvényeket szerveztünk és tartottunk vármegyeszerte. Két nyáron át minden járásunkban napközis táborokat szerveztünk, valamint sportrendezvényeket tartottunk. Két társasjátékot is kifejlesztettünk. Az egyikkel kártyákon keresztül teremthetjük meg Bács-Kiskun vármegye ökológiai és természeti értékei által a növény és állatvilág számára a tökéletes élőhelyet. A másik játékban az egyik elkódorgott mesefigurát kell hazavezetnünk. A társasjátékoknak nem csak a prototípus példánya készült el, hanem több mint ezres példányban osztottuk szét vármegyeszerte.

További híreink

2024. 09. 20.

 Vizitúra a DVCS-n

Segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével! Célunk, hogy a Duna-völgyi-főcsatorna bejárása még vonzóbb és biztonságosabb legyen a vízitúrázók számára.

2024. 09. 20.

2024. 09. 19.

Bács-Kiskun önkormányzata is a gáton

Bács-Kiskunban négy helyszínen zajlik önálló önkormányzati árvízi védekezés a kataszrófavédelem közreműködésével és több mint ezer önkéntes bevonásával. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának félszáz munkatársa Baján, a Petőfi-szigeten vett részt a munkálatokban. 

2024. 09. 19.

Kecskemét

2024. 09. 18.

MEGHÍVÓ - Szobonya Zoltán Emléknap

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2016 óta fejezi ki elismerését és megbecsülését a kommunista diktatúra 1945 és 1961 közötti időszaka áldozatainak és hőseinek, melynek jeléül alapította meg a dr. Szobonya Zoltán Emléknapot.

2024. 09. 18.

[ Kecskemét ]

2024. 09. 16.

Kirándulj Nálunk! - Kiemelt helyen a Sváb-sarok

Válogatás a vármegye színes látnivalóiból az online turisztikai magazinban. 

2024. 09. 16.

Bugac, Kalocsa, 1+

2024. 09. 13.

Itt a lista: ezek a fejlesztéseket kapnak TOP Plusz forrást

Újabb terület- és településfejlesztési támogatások érkeznek Bács-Kiskunba. Kiskőrös és Kalocsa fürdőfejlesztésre, Bugac ökoturisztikai látogatóközpont építésére kap forrást. A vármegye önkormányzatának projektje pedig a felzárkóztatást, az esélyegyenlőséget, a vármegyei identitás erősítését és a közösségépítést szolgálja. 

2024. 09. 13.

[ Bugac , Kalocsa , Kiskőrös ]

Kecskemét

2024. 09. 12.

Értéktár konferencia

Immáron 333 eleme van a vármegyei értéktárnak. Ma tizenkilenc szervezet, magánszemély vette át az erről szóló tanúsítványt a vármegyeházán. Lentebb olvashatnak mind a tizenkilenc új elemről részletesen

2024. 09. 12.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO