Már kézi és lábhajtányokkal is sportolhatunk a kisvasúton

szabadidő

Jakabszállás és Nagybugac között már elindult a közlekedés, de a közeljövőben a vasútvonal többi szakaszára is ki szeretnék terjeszteni az élménydús utazási lehetőséget.

Lassan a végéhez közelednek a Kecskeméti kisvasút Majsai szárnyvonalának rendbetételi munkálatai és áprilistól nem csak a menetrend-szerinti motoros hajtányközlekedés indult el, hanem a sport és rekreáció célú kézi és lábhajtányozási lehetőség is. Ennek részleteiről Kékesi Márton a Kiskunsági Hajtánypálya üzemvezetője beszélt a Radio Smile riporterének

 

- Folyamatosan végzünk karbantartásokat, elsősorban most arra fókuszálunk, hogy azokon a vonalszakaszokon, ahol még nem volt teljes a hatóság által előírt táblázás a vasúti átjárókban, ott kirakjuk a figyelmeztető jelzéseket. A téli időszakot arra használtuk fel, hogy elvégezzük a kisebb karbantartásokat a síneken. Remélhetőleg ennek lassan a végére érünk – számolt be a munkálatokról Kékesi Márton, akitől azt is megtudtuk, hogy menetrend szerinti hajtány járataik a honlapon meghirdetett időpontokban indulnak.

 

Bugacon lehetőség van kézi és lábhajtányok bérlésére, illetve különjáratokat is lehet rendelni. Utóbbi esetben motoros hajtányokon lehet utazni egyeztetett időpontokban és irányokban. Jelenleg Jakabszállás és Nagybugac között már elindult a közlekedés, de a közeljövőben a vasútvonal többi szakaszára is ki szeretnék terjeszteni az élménydús utazási lehetőséget. Hamarosan a teljes szakasz hajtányozható lesz és az igényeket, illetve lehetőségeket figyelembe véve fognak menetrend szerinti járatokat indítani Jakabszállás és Kiskunmajsa között. Jakabszállás és Kecskemét között pedig csak külön rendelésre, vagy üzemi célból fognak közlekedni.

 

Kékesi Márton végezetül arra hívta fel a figyelmét a közúti közlekedésben résztvevőknek, hogy ne megszokásból haladjanak az utakon. A vasúti átjárók előtt pedig különösen fontos, hogy minden esetben nézzenek körül, és ha vasúti jármű közeledik az átjáróhoz, akkor az átjáró előtt minden esetben álljanak meg, Hiszen a vasúti járműnek minden esetben elsőbbsége van, teljesen mindegy, hogy az milyen (motoros, avagy kézi vagy lábhajtányos).

 

További részletek a www.kecskemetikisvasut.hu oldal Hajtánypálya fülön.

További híreink

2024. 09. 20.

 Vizitúra a DVCS-n

Segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével! Célunk, hogy a Duna-völgyi-főcsatorna bejárása még vonzóbb és biztonságosabb legyen a vízitúrázók számára.

2024. 09. 20.

2024. 09. 19.

Bács-Kiskun önkormányzata is a gáton

Bács-Kiskunban négy helyszínen zajlik önálló önkormányzati árvízi védekezés a kataszrófavédelem közreműködésével és több mint ezer önkéntes bevonásával. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának félszáz munkatársa Baján, a Petőfi-szigeten vett részt a munkálatokban. 

2024. 09. 19.

Kecskemét

2024. 09. 18.

MEGHÍVÓ - Szobonya Zoltán Emléknap

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2016 óta fejezi ki elismerését és megbecsülését a kommunista diktatúra 1945 és 1961 közötti időszaka áldozatainak és hőseinek, melynek jeléül alapította meg a dr. Szobonya Zoltán Emléknapot.

2024. 09. 18.

[ Kecskemét ]

2024. 09. 16.

Kirándulj Nálunk! - Kiemelt helyen a Sváb-sarok

Válogatás a vármegye színes látnivalóiból az online turisztikai magazinban. 

2024. 09. 16.

Bugac, Kalocsa, 1+

2024. 09. 13.

Itt a lista: ezek a fejlesztéseket kapnak TOP Plusz forrást

Újabb terület- és településfejlesztési támogatások érkeznek Bács-Kiskunba. Kiskőrös és Kalocsa fürdőfejlesztésre, Bugac ökoturisztikai látogatóközpont építésére kap forrást. A vármegye önkormányzatának projektje pedig a felzárkóztatást, az esélyegyenlőséget, a vármegyei identitás erősítését és a közösségépítést szolgálja. 

2024. 09. 13.

[ Bugac , Kalocsa , Kiskőrös ]

Kecskemét

2024. 09. 12.

Értéktár konferencia

Immáron 333 eleme van a vármegyei értéktárnak. Ma tizenkilenc szervezet, magánszemély vette át az erről szóló tanúsítványt a vármegyeházán. Lentebb olvashatnak mind a tizenkilenc új elemről részletesen

2024. 09. 12.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO