MEGÚJULT A FOGÁSZATI RENDELŐ BOROTÁN

közügyek TOP-fejlesztések
Borotán az Egészségház ad otthon a háziorvosi, a házi gyermekorvosi, a fogorvosi ellátásnak és a védőnői szolgálatnak.

Borotán az Egészségház ad otthon a háziorvosi, a házi gyermekorvosi, a fogorvosi ellátásnak és a védőnői szolgálatnak. Az elmúlt években az épület a területfejlesztési forrásoknak köszönhetően energetikai felújításon esett át, azonban további igények támadtak a belső terek felújítására is és az épület akadálymentesítésére. A fogorvosi rendelő, jelentősebb felújításon közel már négy évtizede nem esett át, így időszerű volt, hogy a külsőleg is megújult intézményen belül is elinduljon a változás. 
Az önkormányzat a Magyar Falu Programban talált lehetőséget arra, hogy megvalósítsa a terveit, így a közel 9 millió forintos elnyert támogatásból, a tervek valósággá válhattak. A forrásoknak köszönhetően az Egészségházban található Orvosi rendelő bejáratának akadálymentes kialakítása, a vizesblokk felújítása, a fogorvosi rendelő várójának korszerűsítése, a beteg mosdók felújítása és a fogorvosi rendelő bútorzatának cseréje valósulhatott meg. 
Az átadó ünnepségen jelen volt a település országgyűlési képviselője, Bányai Gábor kormánybiztos, aki köszöntőjében kiemelte, hogy a Magyar Falu Programnak köszönhetően az elmúlt évek során számtalan a települési igényeknek megfelelő fejlesztést sikerült végrehajtani, melyek képesek arra, hogy az 5000 fő alatti kistelepülések hátrányát mérsékeljék a nagyobb városokhoz képest. 
Kisné Tóth Renáta polgármester beszédében kiemelte, hogy Borota az elmúlt évek során köszönhetően a TOP, a Kormányzat, a Magyar Falu Program és a Vidékfejlesztési Program forrásainak, mind intézményeiben, gazdaságában és infrastruktúrájában óriási változásokon esett át. Az egészségház továbbfejlesztése és a fogorvosi rendelő felújítása pedig szívügye volt, hiszen évtizedes adósságokat tudott rendezni a település lakosai felé.

További híreink

2024. 09. 20.

 Vizitúra a DVCS-n

Segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével! Célunk, hogy a Duna-völgyi-főcsatorna bejárása még vonzóbb és biztonságosabb legyen a vízitúrázók számára.

2024. 09. 20.

2024. 09. 19.

Bács-Kiskun önkormányzata is a gáton

Bács-Kiskunban négy helyszínen zajlik önálló önkormányzati árvízi védekezés a kataszrófavédelem közreműködésével és több mint ezer önkéntes bevonásával. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának félszáz munkatársa Baján, a Petőfi-szigeten vett részt a munkálatokban. 

2024. 09. 19.

Kecskemét

2024. 09. 18.

MEGHÍVÓ - Szobonya Zoltán Emléknap

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2016 óta fejezi ki elismerését és megbecsülését a kommunista diktatúra 1945 és 1961 közötti időszaka áldozatainak és hőseinek, melynek jeléül alapította meg a dr. Szobonya Zoltán Emléknapot.

2024. 09. 18.

[ Kecskemét ]

2024. 09. 16.

Kirándulj Nálunk! - Kiemelt helyen a Sváb-sarok

Válogatás a vármegye színes látnivalóiból az online turisztikai magazinban. 

2024. 09. 16.

Bugac, Kalocsa, 1+

2024. 09. 13.

Itt a lista: ezek a fejlesztéseket kapnak TOP Plusz forrást

Újabb terület- és településfejlesztési támogatások érkeznek Bács-Kiskunba. Kiskőrös és Kalocsa fürdőfejlesztésre, Bugac ökoturisztikai látogatóközpont építésére kap forrást. A vármegye önkormányzatának projektje pedig a felzárkóztatást, az esélyegyenlőséget, a vármegyei identitás erősítését és a közösségépítést szolgálja. 

2024. 09. 13.

[ Bugac , Kalocsa , Kiskőrös ]

Kecskemét

2024. 09. 12.

Értéktár konferencia

Immáron 333 eleme van a vármegyei értéktárnak. Ma tizenkilenc szervezet, magánszemély vette át az erről szóló tanúsítványt a vármegyeházán. Lentebb olvashatnak mind a tizenkilenc új elemről részletesen

2024. 09. 12.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO