Nagymamáink elmondása szerint régen nem ettek olyan gyakran húst az emberek, mint napjainkban. Ennen oka egyrészt a szegénység volt, másrészt pedig, hogy nem volt ekkora kínálat, mint manapság. Ennek ellenére a háziasszonyok igyekeztek változatosan főzni, elkerülve a kiegyensúlyozatlan és egyhangú táplálkozást.
Hozzávalók:
A nudlihoz:
3 db közepes burgonya
25 dkg liszt
só ízlés szerint
A rántáshoz:
15 dkg zsír
20 dkg liszt
só, paprika ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, krumplinyomón áttörjük. Mikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a lisztet, a sót és összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kb. egy cm vastagra nyújtjuk és 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Forró, bő vízben kifőzzük.
Közben elkészítjük a paprikás rántást, amelyhez zsírban megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paprikát, sót. A kifőtt nudlit ebbe a rántásba szedjük és összeforgatjuk.
Elkészítette:
Csatai Zoltán, Miske
Imrehegy
2024. 11. 14.
2024. 11. 14.
[ Imrehegy ]
Kecskemét
2024. 11. 13.
2024. 11. 13.
[ Kecskemét ]
Akasztó, Kiskunmajsa, 3+
2024. 11. 12.
2024. 11. 12.
[ Akasztó , Kiskunmajsa , Szank , Tiszakécske , Tompa ]
Újtelek
2024. 11. 12.
2024. 11. 12.
[ Újtelek ]
2024. 11. 11.
2024. 11. 11.
2024. 11. 08.
2024. 11. 08.