Páhi Község Petőfi és Kossuth utcák csapadékvíz elvezetés és visszatartás fejlesztése

közügyek Fi200 TOP-fejlesztések
Páhi Község Petőfi és Kossuth utcák csapadékvíz elvezetés és visszatartás fejlesztése

Sajtóközlemény

Páhi Község Petőfi és Kossuth utcák csapadékvíz elvezetés és visszatartás fejlesztése

2022. november 15.

Páhi Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-2.1.3-16-BK1 - Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című felhívásra. A 35 millió Forintos, vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból a Petőfi és Kossuth utcák csapadékvíz elvezetése és visszatartásának fejlesztése történt meg. A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében valósulhatott meg.

Páhi Község belterületi „Csapadékvíz-elvezetés és visszatartás fejlesztésének” célja a káros, az épített környezetet veszélyeztető vizek elvezetése, szem előtt tartva a vízvisszatartás és beszivárogtatás lehetőségét, amelyeket az alábbi műszaki megoldásokkal valósítottak meg: nyílt, földmedrű csatornák kialakításával a nagyobb beszivárogtatás érdekében, illetve zárt elvezető csatorna létesítésével annak megakadályozására, hogy nagyobb esőzésekkor a szűk utcán megálló esővíz a portákat, házakat elöntse. 

 

A projekt megvalósításának közvetlen eredménye, hogy Páhi Község lakossága a támogatott vízgazdálkodási fejlesztés révén mentesített lesz a bel- és csapadékvíz károkozástól. A projekt közvetett hatásaként jelentkezik, hogy az infrastrukturális fejlesztés révén: javul a település népességmegtartó képessége, növekszik gazdasági vonzereje, javítja az érintett lakosság élet- és munkakörülményeinek, a vállalkozások működésének javítását szolgáló infrastrukturális hátteret.

 

A projektről bővebb információt a www.pahi.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

 

Petz János - Páhi Község polgármestere

 

Elérhetősége: pahipolgarmester@t-online.hu

 

További híreink

2024. 09. 20.

 Vizitúra a DVCS-n

Segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével! Célunk, hogy a Duna-völgyi-főcsatorna bejárása még vonzóbb és biztonságosabb legyen a vízitúrázók számára.

2024. 09. 20.

2024. 09. 19.

Bács-Kiskun önkormányzata is a gáton

Bács-Kiskunban négy helyszínen zajlik önálló önkormányzati árvízi védekezés a kataszrófavédelem közreműködésével és több mint ezer önkéntes bevonásával. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának félszáz munkatársa Baján, a Petőfi-szigeten vett részt a munkálatokban. 

2024. 09. 19.

Kecskemét

2024. 09. 18.

MEGHÍVÓ - Szobonya Zoltán Emléknap

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2016 óta fejezi ki elismerését és megbecsülését a kommunista diktatúra 1945 és 1961 közötti időszaka áldozatainak és hőseinek, melynek jeléül alapította meg a dr. Szobonya Zoltán Emléknapot.

2024. 09. 18.

[ Kecskemét ]

2024. 09. 16.

Kirándulj Nálunk! - Kiemelt helyen a Sváb-sarok

Válogatás a vármegye színes látnivalóiból az online turisztikai magazinban. 

2024. 09. 16.

Bugac, Kalocsa, 1+

2024. 09. 13.

Itt a lista: ezek a fejlesztéseket kapnak TOP Plusz forrást

Újabb terület- és településfejlesztési támogatások érkeznek Bács-Kiskunba. Kiskőrös és Kalocsa fürdőfejlesztésre, Bugac ökoturisztikai látogatóközpont építésére kap forrást. A vármegye önkormányzatának projektje pedig a felzárkóztatást, az esélyegyenlőséget, a vármegyei identitás erősítését és a közösségépítést szolgálja. 

2024. 09. 13.

[ Bugac , Kalocsa , Kiskőrös ]

Kecskemét

2024. 09. 12.

Értéktár konferencia

Immáron 333 eleme van a vármegyei értéktárnak. Ma tizenkilenc szervezet, magánszemély vette át az erről szóló tanúsítványt a vármegyeházán. Lentebb olvashatnak mind a tizenkilenc új elemről részletesen

2024. 09. 12.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO