SÍNEN VAGYUNK

A bácsbokodiak számára nagyon fontos az a beruházás, melynek keretében megújul a Baja-Szabadka vasútvonal

Korábban már beszámoltunk róla, hogy teljes egészében megújul a Baja-Szabadka vasútvonal. A beruházás keretében korszerűsítik a síneket, megújulnak az érintett települések vasútállomásai, valamint megépül a jelenleg szüneteltetett Bácsalmás-Csikéria szakasz is. Mindez megteremti a lehetőséget, hogy ismét el lehessen jutni Bajáról Szabadkára vonattal.

A fejlesztés érinti Bácsbokodot is, sőt a településen élők különösen örülnek a beruházásnak. A bokodiak ugyanis mind Bajára, mind pedig Bácsalmásra sűrűn utaznak vonattal, még akkor is, ha az utóbbi időben nagyobb teret nyert az autóbusszal történő közlekedés. Mindez változhat, ha a jövőben gyorsabban és komfortosabban lehet majd vonatozni az említett települések között.

A napokban megkezdődtek a partneri egyeztetések az érintett településekkel. Kovács László, Bácsbokod polgármestere megkeresésünkre elmondta: mivel a vírushelyzet miatt nem lehet falugyűlést tartani, ezért online módon próbálják megoldani a lakossággal történő egyeztetést. Valamennyi dokumentumot feltöltötték a település honlapjára, ezeket véleményezheti a lakosság.

Kovács László hozzátette: a vasúti fejlesztési részbe természetesen nem szólnak bele, azt a szakemberekre bízzák. Ellenben vannak olyan beruházási elemek, melyek fontosak Bácsbokod számára. Az egyik ilyen, hogy az elmúlt két évben Bácsbokod és Bácsborsód között megépült kerékpárút vasúton történő átvezetését eddig nem tudták megoldani, egyes részeken kerékpáros nyomok vannak az úttesten. A mostani beruházás lehetőséget biztosít ennek a megoldására is.

A másik kérés úgy tűnik, hogy teljes egészében megvalósulhat, mégpedig a vasútállomás épületének a felújítása. A tervezés során ezt már figyelembe is vették a szakemberek. A harmadik pont pedig a település egyik sajátosságát érinti. Ez pedig a Bácsborsód irányába vezető út, ahol is a vasúti átjárónál egy furcsa S kanyarban lehet közlekedni. Most szeretnék, hogy ezt az útszakaszt kiegyenesítsék, ezáltal egyszerűbb és biztonságosabb legyen a közlekedés.

Az egyeztetések tehát gőzerővel zajlanak a háttérben, melyek eredményét hamarosan a bokodiak is láthatják majd.

További híreink

2024. 09. 20.

 Vizitúra a DVCS-n

Segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével! Célunk, hogy a Duna-völgyi-főcsatorna bejárása még vonzóbb és biztonságosabb legyen a vízitúrázók számára.

2024. 09. 20.

2024. 09. 19.

Bács-Kiskun önkormányzata is a gáton

Bács-Kiskunban négy helyszínen zajlik önálló önkormányzati árvízi védekezés a kataszrófavédelem közreműködésével és több mint ezer önkéntes bevonásával. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának félszáz munkatársa Baján, a Petőfi-szigeten vett részt a munkálatokban. 

2024. 09. 19.

Kecskemét

2024. 09. 18.

MEGHÍVÓ - Szobonya Zoltán Emléknap

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2016 óta fejezi ki elismerését és megbecsülését a kommunista diktatúra 1945 és 1961 közötti időszaka áldozatainak és hőseinek, melynek jeléül alapította meg a dr. Szobonya Zoltán Emléknapot.

2024. 09. 18.

[ Kecskemét ]

2024. 09. 16.

Kirándulj Nálunk! - Kiemelt helyen a Sváb-sarok

Válogatás a vármegye színes látnivalóiból az online turisztikai magazinban. 

2024. 09. 16.

Bugac, Kalocsa, 1+

2024. 09. 13.

Itt a lista: ezek a fejlesztéseket kapnak TOP Plusz forrást

Újabb terület- és településfejlesztési támogatások érkeznek Bács-Kiskunba. Kiskőrös és Kalocsa fürdőfejlesztésre, Bugac ökoturisztikai látogatóközpont építésére kap forrást. A vármegye önkormányzatának projektje pedig a felzárkóztatást, az esélyegyenlőséget, a vármegyei identitás erősítését és a közösségépítést szolgálja. 

2024. 09. 13.

[ Bugac , Kalocsa , Kiskőrös ]

Kecskemét

2024. 09. 12.

Értéktár konferencia

Immáron 333 eleme van a vármegyei értéktárnak. Ma tizenkilenc szervezet, magánszemély vette át az erről szóló tanúsítványt a vármegyeházán. Lentebb olvashatnak mind a tizenkilenc új elemről részletesen

2024. 09. 12.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO