SORSOLTUNK, ÖT TELEPÜLÉSRE LÁTOGAT EL A MI PETŐFINK

közügyek szabadidő
Az élő adventi kalendárium mozgalommá nőtte ki magát Bács-Kiskun vármegyében.

Sorsoltunk! Örömmel és óriási megelégedéssel, hiszen minden várakozást felülmúlt az adventi ablaknyitogató program hatása. Valóságos mozgalommá nőtte ki magát, melynek legnagyobb hozadéka az az összefogás, ami élő kapcsolatot teremtett estéről estére a településeken és a virtuális térben is, miután megkaptuk a fotókat és egy csokorba láthatta viszont mindenki a facebook oldalunkon. Százak járták az utcákat, keresték az aktuális számot, örvendeztek a találkozásnak, beszélgettek, borozgattak, várva várt program lett minden nap az ablaknyitogató. Több, mint nyolcvan település vett részt  a programban, pontosabban ennyi településről érkezett több-kevesebb fotó, de biztosak vagyunk abban, hogy  ettől több helyen is éltették a már hagyománynak számító kezdeményezést. 
Amint ígértük, öt települést sorsolunk, ahova személyesen látogat el a Mi Petőfink 2023-ban, előzetes egyeztetés után. 
Örömmel értesítjük: GÉDERLAK, KEREKEGYHÁZA, USZÓD, SZENTKIRÁLY ÉS ZSANA lakosságát, hogy ők voltak a szerencsések, akik majd találkozhatnak Petőfivel. 
Ismételt köszönet a lelkesedésért, az aktivitásért, a fotósok, a beküldők lelkiismeretes munkájáért. Nagy élmény volt minden fotó és a fotókhoz fűzött információk is értékes gondolatokat tartalmaztak. 
Legyen áldott és szép mindenki számára az új esztendő! 

További híreink

2024. 09. 20.

 Vizitúra a DVCS-n

Segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével! Célunk, hogy a Duna-völgyi-főcsatorna bejárása még vonzóbb és biztonságosabb legyen a vízitúrázók számára.

2024. 09. 20.

2024. 09. 19.

Bács-Kiskun önkormányzata is a gáton

Bács-Kiskunban négy helyszínen zajlik önálló önkormányzati árvízi védekezés a kataszrófavédelem közreműködésével és több mint ezer önkéntes bevonásával. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának félszáz munkatársa Baján, a Petőfi-szigeten vett részt a munkálatokban. 

2024. 09. 19.

Kecskemét

2024. 09. 18.

MEGHÍVÓ - Szobonya Zoltán Emléknap

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2016 óta fejezi ki elismerését és megbecsülését a kommunista diktatúra 1945 és 1961 közötti időszaka áldozatainak és hőseinek, melynek jeléül alapította meg a dr. Szobonya Zoltán Emléknapot.

2024. 09. 18.

[ Kecskemét ]

2024. 09. 16.

Kirándulj Nálunk! - Kiemelt helyen a Sváb-sarok

Válogatás a vármegye színes látnivalóiból az online turisztikai magazinban. 

2024. 09. 16.

Bugac, Kalocsa, 1+

2024. 09. 13.

Itt a lista: ezek a fejlesztéseket kapnak TOP Plusz forrást

Újabb terület- és településfejlesztési támogatások érkeznek Bács-Kiskunba. Kiskőrös és Kalocsa fürdőfejlesztésre, Bugac ökoturisztikai látogatóközpont építésére kap forrást. A vármegye önkormányzatának projektje pedig a felzárkóztatást, az esélyegyenlőséget, a vármegyei identitás erősítését és a közösségépítést szolgálja. 

2024. 09. 13.

[ Bugac , Kalocsa , Kiskőrös ]

Kecskemét

2024. 09. 12.

Értéktár konferencia

Immáron 333 eleme van a vármegyei értéktárnak. Ma tizenkilenc szervezet, magánszemély vette át az erről szóló tanúsítványt a vármegyeházán. Lentebb olvashatnak mind a tizenkilenc új elemről részletesen

2024. 09. 12.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO