TOMPA 100 ÉVES FENNÁLLÁSÁT ÜNNEPELTÉK

közügyek
1922. április 12-én Tompa hivatalosan is önálló községgé vált.

1922. április 12-én Tompa hivatalosan is önálló községgé vált. A centenáriumi év ünnepségsorozatának kezdetén a 100 éves évforduló alkalmából, megható és vidám ünnepséget szervezett a Város önkormányzata. Az ünnepségen bár bemutatkozásra nem volt szüksége a fellépőknek, de mégis a műsorok most sokkal többet adtak át Tompa igaz értékeiből, a tompai emberekből, akik a mai napig építik összetartó közösségüket.
A színpadon felléptek a helyi óvodásokból és kisiskolásokból álló Kis Százszorszépek néptáncosai, Őket követte a Topogó gyermek néptánccsoport műsora, majd Péter atya és az óvodások, iskolások gitáros, énekes műsorszáma. A tompai szépkorúak mindig is készek voltak az innovációra és a hagyományok, jókedvük, értékük és tehetségük továbbadására. A 2021 szeptemberében alakult „Csámpáskirálynők” tánccsoport idén januárra egy nótakört is életre hívott, akik fellépése most sem maradhatott el. Lengyelné László Veronika nyugdíjas polgármester asszony, Bányai Gábor Tompa városának országgyűlési képviselője és Véh László polgármester mondott köszöntőt az ünneplőknek.
A köszöntőket átkötve természetesen nem maradhatott el a Kóló Néptánccsoport fellépése sem, akik a bunyevác hagyományokat őrizve mutatták be a jól ismert lépéseket. A város legidősebb polgárainak tiszteletére elszavalt verset követően Véh László polgármester és Bányai Gábor országgyűlési képviselő adták át a település ajándékát Varga Lajosnénak és Szeklár Andrásnak, majd köszöntötték a település legfiatalabb április 16-án született lakosát Paska Olíviát és családját.
A műsorokat a Nagyobb Százszorszépek fellépése, majd az ünnepi torta felvágása zárta.

További híreink

2024. 09. 20.

 Vizitúra a DVCS-n

Segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével! Célunk, hogy a Duna-völgyi-főcsatorna bejárása még vonzóbb és biztonságosabb legyen a vízitúrázók számára.

2024. 09. 20.

2024. 09. 19.

Bács-Kiskun önkormányzata is a gáton

Bács-Kiskunban négy helyszínen zajlik önálló önkormányzati árvízi védekezés a kataszrófavédelem közreműködésével és több mint ezer önkéntes bevonásával. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának félszáz munkatársa Baján, a Petőfi-szigeten vett részt a munkálatokban. 

2024. 09. 19.

Kecskemét

2024. 09. 18.

MEGHÍVÓ - Szobonya Zoltán Emléknap

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2016 óta fejezi ki elismerését és megbecsülését a kommunista diktatúra 1945 és 1961 közötti időszaka áldozatainak és hőseinek, melynek jeléül alapította meg a dr. Szobonya Zoltán Emléknapot.

2024. 09. 18.

[ Kecskemét ]

2024. 09. 16.

Kirándulj Nálunk! - Kiemelt helyen a Sváb-sarok

Válogatás a vármegye színes látnivalóiból az online turisztikai magazinban. 

2024. 09. 16.

Bugac, Kalocsa, 1+

2024. 09. 13.

Itt a lista: ezek a fejlesztéseket kapnak TOP Plusz forrást

Újabb terület- és településfejlesztési támogatások érkeznek Bács-Kiskunba. Kiskőrös és Kalocsa fürdőfejlesztésre, Bugac ökoturisztikai látogatóközpont építésére kap forrást. A vármegye önkormányzatának projektje pedig a felzárkóztatást, az esélyegyenlőséget, a vármegyei identitás erősítését és a közösségépítést szolgálja. 

2024. 09. 13.

[ Bugac , Kalocsa , Kiskőrös ]

Kecskemét

2024. 09. 12.

Értéktár konferencia

Immáron 333 eleme van a vármegyei értéktárnak. Ma tizenkilenc szervezet, magánszemély vette át az erről szóló tanúsítványt a vármegyeházán. Lentebb olvashatnak mind a tizenkilenc új elemről részletesen

2024. 09. 12.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO