ÚT, AMI ÖSSZEKÖT

közügyek
Fontos útfejlesztések zajlottak az elmúlt időszakban a bajai térségben. Ezek közül két beruházást az elmúlt héten adtak át.

A Rém és a főút közötti szakasz igen rossz állapotba került az elmúlt évek során, most ezt a részt modernizálták. A három kilométeres aszfaltcsíkot teljes egészében felújították, az út menti padka szintén megújult. A megfelelő csapadékvíz elvezetés érdekében kitisztították az útmenti árkokat és új jelzőtáblákat helyeztek ki. A beruházás mintegy 362 millió forintba került.

A másik fejlesztésnek pedig egyszerre két településen is örülnek. A Szeremlét a Duna-töltéssel összekötő mintegy három kilométeres szakasz teljesítése a felújítás előtt felért egyfajta kalandtúrával is. “Ez az út egyfajta mostohagyereknek számított, nem véletlen, hogy mindkét érintett település lakói nagyon örülnek annak, hogy elkészült a felújítás. “ – mondta az átadó ünnepségen Varga György, Szeremle polgármestere.

A mostani felújításnak az autósok és motorosok mellett a kerékpárosok is örülnek, hiszen ezt a szakaszt nagyon sokan használják ezzel a közlekedési eszközzel is. “Nagy álmunk valósult meg a bekötő szakasz elkészültével – mondta köszöntőjében Arató Béla, Dunafalva polgármestere. Dunafalva lakossága itt jut el Szeremlén keresztül Bajára. Szokták mondani, hogy az út embereket és településeket köt össze és ez tényleg így van. Köszönöm mindenkinek aki segített abban, hogy ez az út megújuljon.”

Az ünnepségen jelen volt Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője is, aki a polgármesterek szerint nagyon sokat dolgozott a beruházás megvalósulásáért. “A kormány célja, hogy a legkisebb településeket is fejlessze – mondta a politikus. Azért tettük ezt, hogy azok az emberek akik ezeken a településeken élnek a megfelelő minőségben tudják igénybe venni az állam és az önkormányzat nyújtotta szolgáltatásokat. Ha stílusosan akarok fogalmazni, akkor azt mondhatom, hogy ebben a munkában jó úton haladunk. Szeremlén és Dunafalván is az elmúlt esztendőkben több fontos fejlesztés is történt.”

Mindkét felújított szakaszt a munkák végeztével már használatba is vették a közlekedők.

Forrás: bacskaoharsona.hu

További híreink

2024. 09. 20.

 Vizitúra a DVCS-n

Segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével! Célunk, hogy a Duna-völgyi-főcsatorna bejárása még vonzóbb és biztonságosabb legyen a vízitúrázók számára.

2024. 09. 20.

2024. 09. 19.

Bács-Kiskun önkormányzata is a gáton

Bács-Kiskunban négy helyszínen zajlik önálló önkormányzati árvízi védekezés a kataszrófavédelem közreműködésével és több mint ezer önkéntes bevonásával. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának félszáz munkatársa Baján, a Petőfi-szigeten vett részt a munkálatokban. 

2024. 09. 19.

Kecskemét

2024. 09. 18.

MEGHÍVÓ - Szobonya Zoltán Emléknap

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2016 óta fejezi ki elismerését és megbecsülését a kommunista diktatúra 1945 és 1961 közötti időszaka áldozatainak és hőseinek, melynek jeléül alapította meg a dr. Szobonya Zoltán Emléknapot.

2024. 09. 18.

[ Kecskemét ]

2024. 09. 16.

Kirándulj Nálunk! - Kiemelt helyen a Sváb-sarok

Válogatás a vármegye színes látnivalóiból az online turisztikai magazinban. 

2024. 09. 16.

Bugac, Kalocsa, 1+

2024. 09. 13.

Itt a lista: ezek a fejlesztéseket kapnak TOP Plusz forrást

Újabb terület- és településfejlesztési támogatások érkeznek Bács-Kiskunba. Kiskőrös és Kalocsa fürdőfejlesztésre, Bugac ökoturisztikai látogatóközpont építésére kap forrást. A vármegye önkormányzatának projektje pedig a felzárkóztatást, az esélyegyenlőséget, a vármegyei identitás erősítését és a közösségépítést szolgálja. 

2024. 09. 13.

[ Bugac , Kalocsa , Kiskőrös ]

Kecskemét

2024. 09. 12.

Értéktár konferencia

Immáron 333 eleme van a vármegyei értéktárnak. Ma tizenkilenc szervezet, magánszemély vette át az erről szóló tanúsítványt a vármegyeházán. Lentebb olvashatnak mind a tizenkilenc új elemről részletesen

2024. 09. 12.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO