Antal Pincészet
Baja -
Bajai járás
Szőlészeti-borászati hagyomány és szakértelem
A bajai Antal Pincészetben kiállított, 1856-ban készült kitűnő állapotú faprés kiválóan szimbolizálja azt a szőlészeti-borászati hagyományt és szakértelmet, amely a térségben hosszú évszázadok óta öröklődik, fejlődik generációkon át. A 30 hektáron gazdálkodó családi vállalkozás öt fajta fehér szőlőt (chardonnay, cserszegi fűszeres, olasz rizling, sauvignon blanc, irsai olivér) és hét fajta kék szőlőt (nero, merlot, pinot noir, kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc, kadarka) szüretel le minden évben. A pincében a gyümölcsös, üde fehér- és rozéborok mellett a Cabernet Franc-ból vagy a legendás Kadarkából fajsúlyos vörösborok is palackba kerülnek. 2015-ös Merlot Prémium vörösboruk 2018-ban Bács-Kiskun Megye vörösbora lett, illetve beválogatták a Nemzeti Borkiválóságok közé is. Az Antal Pincészetnél örömmel fogadják a látogatócsoportokat, akik betekinthetnek a borászat mindennapjaiba.