Kiss Cukrászda– Kiss Zoltán cukrászati termékei
A Kiss Cuki családi cukrászdát 1995. december 12-én, a Gabriella Cukrászdát pedig 2011 novemberében nyitotta meg Kiss Zoltán és felesége, Kisjuhász Gabriella. Két fiuk, Zoltán és Dániel is velük dolgozik.
A Kiss Cuki családi cukrászdát 1995. december 12-én, a Gabriella Cukrászdát pedig 2011 novemberében nyitotta meg Kiss Zoltán és felesége, Kisjuhász Gabriella. Két fiuk, Zoltán és Dániel is velük dolgozik.
A cukrász szakmában szerzett hazai és nemzetközi tapasztalattal, valamint családi támogatással mára Bács-Kiskun megye kedvenc cukrászdái közé tartoznak. A városközponttól kicsit távolabb, de családias hangulatban akár az Árpád utcában, akár a Városház téri cukrászdában bárki megkóstolhatja a már-már elfeledett, tradicionális ízeket, valamint az egyedi tortacsodákat. A fagylaltot kizárólag hagyományos recept alapján főzik, és minden idegen anyagtól mentesen készül. Ugyanez elmondható süteményeikről is: az egészséges életmód és a modern konyha elvárásainak megfelelően gyümölcsösebbek, könnyebbek.
Kiss Zoltán fontosnak tartja, hogy szakmája a következő generáció számára is hordozzon szépségeket és kihívásokat, ezért nagy hangsúlyt fektet tanulói képzésére. Igyekszik átadni mindazt a tudást, ami évtizedek alatt összegyűjtött. Érdekességként megemlítendő, hogy cukrászdájukban megtekinthető a koronázási ékszerek koronájának mása, amelyet egy nemzetközi versenyre készítettek el. Valamint videón az a riportfilm, amit a BBC stábja forgatott náluk, amikor Magyarország kulináris térképét állították össze. Ebben a lajosmizsei Kiss Cuki is szerepel, Kiss Zoltán mutatta be a „torták tortája”, a dobostorta elkészítésének kulisszatitkait. A cukrász mester 2006-ban kiérdemelte az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Mestere címet, 2007-ben az Aranykoszorús cukrászmester díjat, 2009-ben pedig a Venesz-díjat.