Rita Házi szörpfőzdéje
Rita Házi Szörpfőzdéje az ország közepén, Soltvadkerten termő gyümölcsök és más növények hasznosítása révén készít számtalan ízletes és egészséges lekvárt és zamatos szörpöt.
Rita Házi Szörpfőzdéje az ország közepén, Soltvadkerten termő gyümölcsök és más növények hasznosítása révén készít számtalan ízletes és egészséges lekvárt és zamatos szörpöt.
Soltvadkerten a gyümölcstermesztésnek és természetesen a gyümölcsfeldolgozásnak is nagy hagyományai vannak, mely hagyományokat igyekszik fenntartani e manufakturális gazdaság is, hiszen a helyben termő gyümölcsöket és a környék szabadon növő növényeinek levelét, virágát dolgozzák fel. Egyik fő céljuk a tradicionális tartósító eljárással üvegbe zárni a tavasz, nyár és az ősz ízeit, ugyanakkor a termékek egészségességét megőrizni. A gyümölcsöskertet az agrár-környezetgazdálkodási program előírásainak megfelelően művelik, szem előtt tartva a környezettudatos gazdálkodást. A tartósítás hagyományos, vegyszer nélküli, több nemzedéken át öröklődött módszerrel történik. A Rita Házi Szörpfőzdéjében készülő lekvárok és szörpök az értékesítési formák bővülése révén elkerülnek az ország más részein élő magyar családok asztalára, sőt, éttermek ét és itallapjára, lehetőséget adva ezzel arra, hogy a magyar földön termett, egészséges élelmiszerek az ország bármely pontján fogyaszthatóvá váljanak.