Piros Arany
A tubusos ételízesítő krémet hazánk szinte összes háztartásában ismerik, sőt ma már a világ közel húsz országába exportálják.
A tubusos ételízesítő krémet hazánk szinte összes háztartásában ismerik, sőt ma már a világ közel húsz országába exportálják.
Főzéshez, szendvicsek és hidegtálak díszítéséhez használják. Csípős és csemege változatban készül. Ízfokozót nem tartalmaz, ízét az édes-, erős- illetve a pritaminpaprika meghatározott arányú keverékének köszönheti. A Piros Arany ételízesítőt, a 60-as évek közepén az Univer Product Zrt. jogelődje, az Univer ÁFÉSZ hetényegyházi konzervüzemében fejlesztették ki, mely rövid idő alatt a magyar háztartások elmaradhatatlan ételízesítője lett. Népszerűsége ma is töretlen. Az 1965-ös indulás után 4 évvel már több, mint egymillió tubust adtak el belőle. A ma Kecskeméthez tartozó Hetényegyházán utcát neveztek el róla, mely jelzi a termék gazdasági jelentőségét és tradícióvá válását.
A termék megtalálható a Magyarország hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeit tartalmazó, Hagyományok - Ízek - Régiók" (,HÍR") gyűjteményben. 2010-ben a Piros Arany és az Erős Pista az elsők között nyerte el a HÍR-védjegyet is. A Piros Arany 2016-ban került felvételre a Hungarikumok Gyűjteményébe az agrár- és élelmiszergazdaság szakterület szerinti kategóriában.