Kunszentmiklósi birkapörkölt

Kunszentmiklós - Kunszentmiklósi járás

A város körüli szikes puszta adja a takarmányt a jószágoknak, mely meghatározza a hús ízét. A főzés bográcsban történik, szabadtűzön. Fontos, hogy nem keverik a húst, így az nem törik. Az alapanyagok a bográcsba rétegesen kerülnek, és az edény folyamatos mozgatásával érik el, hogy ne égjen le a pörkölt. Alulra kerül a fej, a csontok, majd a csontos húsok, a csont nélküli húsok, a hússal rétegezve a hagyma, a só, az őrölt paprika. A felső kiskunsági pörköltbe ezen öt alapanyagon kívül más nem kerül. Egy egész birka kerül a bográcsba, melyet 3-4 órán keresztül kell főzni.

Kapcsolat

6090 Kunszentmiklós Endrédy István utca 1

https://kunszentmiklos.hu/hu/
Több Kevesebb chevron down

Ajánlataink

chevron left
event card

Strandfürdő Kunszentmiklós

arrow
Csobbanj Kunszentmiklóson!

Kunszentmiklós

event card

Kunszentmiklósi birkapörkölt

arrow

Kunszentmiklós

event card

Kunszentmiklósi Strandfürdő

arrow

Kunszentmiklós

chevron right

Hírek

chevron left
chevron right

Értékeink

chevron left
event card

Bak-ér

arrow
A Bak-ér az ős-Duna-ág egyik mellékfolyója, mely az évszázadok során hordalékával feltöltötte a Felső-Kiskunság jelentős területeit, amely ma a Kiskunsági Nemzeti Park része. 

Kunszentmiklós

event card

Kunszentmiklósi birkapörkölt

arrow
A Felső-Kiskunságban, ahol a birkatartás legnagyobb ünnepe Szent György napja volt – amikor a nyájakat kihajtották a szikes legelőkre, hogy Dömötör napjáig a fejéstől az elletésig minden a pusztában történjék – gyakran lett ünnepi étel a kevésbé életképes birkából. 

Kunszentmiklós

chevron right
Design by WEBORIGO