Imrehegyi Nektár, kései szüretelésű bor
Az Imrehegyi Nektár kései szüretelésű borfajta egyediségét igazolja a sok elismerés, amelyet a különböző versenyeken nyert el, s mellyel öregbíti a Béla Borászati Kft. munkáját és hírnevét.
Az Imrehegyi Nektár kései szüretelésű borfajta egyediségét igazolja a sok elismerés, amelyet a különböző versenyeken nyert el, s mellyel öregbíti a Béla Borászati Kft. munkáját és hírnevét.
A szőlőfajtát Dr. Bakonyi Károly nemesítette Cserszegtomajon. Imrehegyre 1999-ben telepítette Béla Zoltán az első parcellát. Helyes szüreteléssel és az azt követő feldolgozással, erjesztéssel kiváló, egyedi illat - és íz világú bort készítenek belőle. A kedvező elhelyezkedés miatt szinte minden második évben alkalmas a termés kései szüretelésű bor készítésére. A készített mennyiség 500-2000 palack 0,5 l-es kiszerelésben. A borkultúra eredményei ékes példák a jövő nemzedék borászainak és borkedvelőinek egyaránt.