A zöldségek királynője elnevezéssel méltán illetik. Zsenge hajtását, az ún. sípokat fogyasztjuk.
A zöldségek királynője elnevezéssel méltán illetik. Zsenge hajtását, az ún. sípokat fogyasztjuk.
A spárga termesztése kb. 3000 éves múltra tekint vissza. Gyógyhatásai miatt figyeltek fel rá már azokban az időkben! Mára az egyik legértékesebb zöldségünk. A zöldségek királynője elnevezéssel méltán illetik. Zsenge hajtását, az ún. sípokat fogyasztjuk. Ásványi anyag tartalma (kálium, kálcium, vas, foszfor, cink) és magas emészthető rosttartalma miatt, valamint a benne rejlő C, E, B1, B2, B6 vitaminok miatt ajánljuk mindenkinek. Gazdaságunkban, termésnövelő anyagok nélkül termeljük, bátran ajánljuk, nekünk az íz a fontos nem a mennyiség.